Dezodor, ami majdnem jó, de nem

Ki az, aki ne keresett volna már alumínium só mentes alternatívát az izzadtsággátlója helyett. Jöjjön most egy szódabikarbónás natúrkozmetikum: OLIVIA Natural teafa-levendula krémdezodor. Régóta nem használok alumínium sót tartalmazó termékeket, de dezodorok közül eddig csak pumpás-alkoholos-gyógynövény kivonatos változatokat használtam. Kíváncsian vártam, hogy ez a krémdezodor hogyan válik be.

20170107_1103381

Az aprócska fémdoboz egy kellemes illatú, szilárd dezodort tartalmaz. Az a tapasztalatom, hogy a szagok kialakulását tartósan képes meggátolni, és némi izzadásgátló hatása is van. A hátránya viszont az, hogy nehezen tudom használni. Ami a tégelyben van, az nem krémes, hanem szilárd, ezért először nem is tudtam, hogy miként applikáljam a bőrömre. Az olvasztásos módszert alkalmaztam, azaz az ujjammal addig köröztem rajta, amíg meg nem olvadt és utána kentem fel… Csak ez így nem praktikus. Visszamentem a boltba, ahol azt mondták, hogy a körmömmel vegyek ki egy darabot, és az a hónaljamra téve pár perc alatt megolvad. Ez nekem még mindig nem praktikus.

A szódabikarbónára szerencsére nem érzékeny a bőröm, de egyeseknél irritációt válthat ki a használata.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter (shea vaj), Sodium Bicarbonate (szódabikarbóna), Theobroma Cacao (kakaóvaj), Zea Mays (kukoricakeményítő), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (ausztrál teafaolaj), Lavandula Officinalis Oil (orvosi levendulaolaj), Tocopherol (E-vitamin)

2 thoughts on “Dezodor, ami majdnem jó, de nem

Leave a comment