Az egyperces pakolás és a bársonyosan puha bőr

Lehet, hogy nem pontosan pakolás (akkor mi?), de meg kell, hogy osszam a legújabb felfedezésemet. Leírom, hogy varázsoltam bársonyosan puha bőrt magamnak. Már nem először. 🙂

Ami szükséges hozzá:

  • kedvenc arcszérum
  • levendula illóolaj
  • kisméretű törölköző
  • meleg víz (optimálisan egy fürdőkádnyi)

20170401_091018

Így csinálom:

  1. A fürdőkádban arctisztítás után meleg vizes törölközővel gyengéden áttörlöm az arcomat, hogy az elhalt hámsejteket és az arctisztító maradékát eltávolítsam.
  2. Az egyik kezembe cseppentek 5 cseppet a szérumból és egy cseppet az illóolajból, majd alaposan összekeverem őket a két tenyerem között.
  3. Felviszem az arcbőrömre az olajat, és letakarom egy percre nagyon meleg, nedves törölközővel. Közben relaxálok. Mély levegőket veszek, hogy teljesen átjárjon a levendula illata. (A nagyon meleg törölköző fontos, mert így a pórusok kinyílnak, a vérkeringés fokozódik, és nagyon gyorsan be tud szívódni az olaj.)
  4. Az egy perc letelte után a törölközőt leveszem az arcomról, kiöblítem, és az olaj maradékát óvatosan letörlöm vele. Ennyi. Ezután annyira puha és bársonyos a bőröm, hogy elmondani sem lehet. 🙂

Az a szérumom, ami erre a célra nagyon bevált, szőlőmag olajat, körömvirág olajos kivonatát és levendula illóolajat tartalmaz.

Illóolaj estében is fontosnak tartom, hogy mindig jó minőségűt használjatok bőrápolásra. Megéri. Ami túl olcsó, az nem lehet jó!

Hogyan teszem az arcomra a törölközőt, hogy kapjak levegőt?
Megfogom a törölközőt a hosszabbik oldalán lévő két csücskénél. Lefedem vele a számat, úgy, hogy az orrom szabadon maradjon. A két csücskét, amit továbbra is fogva tartok, felviszem a homlokomhoz, és ott összeérintem őket. Ezután engedem el, és elrendezgetem, hogy mindenhol fedjen. Így az orrom szabadon marad, és tudok lélegezni a relaxálás alatt. (Köszi Kriszta az ötletet!)

Advertisements

One thought on “Az egyperces pakolás és a bársonyosan puha bőr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s