Minden a gin tonik miatt van – Skin & Tonic London

Sarah és Josh története egy gin tonikkal kezdődött. Később közösen megálmodták és létrehozták a Skin & Tonic London céget, a biokozmetikumokat készítő családi vállalkozást Londonban.

20170421_145113(1)

Alapelvük, hogy maximum 7 összetevőt használnak minden terméküknél. Kistermelőktől vásárolnak vagy Fair Trade termékeket használnak, és bio alapanyagaik a Soil Association által minősítettek.

Normál/kombinált bőrre való termékeket próbáltam ki és használok most is, jöjjenek a tapasztalatok.

Skin & Tonic London – Steam Clean

Ez egy arctisztító balzsam, könnyen olvadó, vajszerű formulával. Szőlőmag olaj és sáfrányos szeklice olaj a fő két összetevő, emellett méhviasz is van benne, amitől mégis szilárd lesz a termék. A használata egyszerű: egy kis mennyiséget a bőrömbe masszírozok, forró vizes kendővel beborítom az arcom egy rövid időre, majd a végén letörlöm az egészet. A pamut kendő három dolog miatt fontos: 1: meleg maszkként funkcionál, amíg az arcomon van, 2: sima vízzel nem jön le az arctisztító, ezzel tudom rendesen letörölni, és 3: amíg áttörlöm az arcomat, az elhalt hámsejtek is gyengéden eltávolítom. Az arctisztító kendőt véletlenül otthagytam a barátnőméknél (meg a kabátomat is…), így most egy kisebb törölközőt használok helyette. Teljesen jó ez is.

Használat után: puha, selymes tapintású arcbőr √, smink ⊗, és nem lesznek tőle pattanásaim 🙂

20170429_125615.jpg

Ingredients:

  1. Vitis vinifera (grape) seed oil *,
  2. Carthamus tinctorius (thistle) seed oil *
  3. Cera alba (beeswax) *
  4. Borago officinalis (borage) seed oil *
  5. Eucalyptus globulus (eucalyptus) leaf oil *
  6. Mentha spicata (spearmint) herb oil *
  7. Tocopherol (vitamin E)

*Certified organic by the Soil Association

 

Skin & Tonic London – Detox Beauty Oil

Tisztító hatású olajszérum zsíros, kombinált bőrre. A megtisztított arcbőrre elég pár cseppet felvinni és bemasszírozni (nekem 3 csepp az adagom). Nagyon gyorsan beszívódik, könnyű, “száraz” tapintású olajkeverék. Az illata friss, inkább zöldségesnek mondanám. Különlegessége a benne található dinnyemag olaj és a feketeköménymag olaj. A leírás szerint a szérum meggátolja a baktériumok szaporodását, szabályozza a faggyútermelődést és megelőzi a pattanások kialakulását.

20170429_132841

Tapasztalat: több, mint egy hete használom az arctisztítóval együtt. Az arcom kitisztult, és alapvetően gyulladástól, pattanásoktól mentes. (Sáláláááá :)) Elégedett vagyok. Köszi S&T!

Ingredients:

  1. Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil *
  2. Cirullus lanatus (watermelon) seed oil *
  3. Nigella sativa (black cumin) seed oil *
  4. Citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil *
  5. Citrus aurantium amara (petitgrain) leaf oil *
  6. Tocopherol (vitamin E)

*Certified organic

7 thoughts on “Minden a gin tonik miatt van – Skin & Tonic London

  1. Kelemen Nóra says:

    Szia!
    Hosszútávon hogy vált be a Detox Beauty Oil? Csak ezt használod hidratálónak?
    Nekem aknéra hajlamos kombinált bőröm van, de ki is tud száradni és húzódik, ha nem kap elég hidratálást. 🙂 Egy ideig jojoba+szőlőmag olaj keveréket használtam hidratálónak, de valahogy nem éreztem tökéletesnek. Most keresgélek… Nem tudom mi lenne a legjobb.
    Köszi,
    Nóra

    Like

    • ysarc says:

      Szia,
      nagyon bevált a Detox Beauty Oil, ezt használom, más krémet nem is. Nem lesznek tőle pattanásaim. 🙂 Csak ajánlani tudom. Milyen az a hialuronsavas szérum?

      Like

      • ysarc says:

        Szimpatikus a szérum amit küldtél. Hogy használod őket? A szőlőmag-jojoba keverékben nincs víz, így ő úgy végzi a hidratálást, hogy a bőrből a víz kipárolgását akadályozza meg. Próbáld ki, hogy cseppentesz pár cseppet a szérumhoz (az vizes), úgy masszírozd be. Egyébként a jojoba és a szőlőmag is “száraz tapintású” olaj, lehet, hogy egy kis gránátalmát még keverhetnél hozzá. 🙂

        Like

  2. Nora says:

    A hozzácseppentős módszert alkalmazom, de valahogy nem az igazi. Úgy emlékszem, a gránátalmára azt írtad valahol, hogy fényérzékenyítő (vagy ilyesmi:). Most jöttem haza nyaralásból, ismét bebizonyosodott, hogy én még árnyékban is le tudok égni 🙂 Így ezt most nem is merem kipróbálni.
    Rendeltem tegnap arckrémet az Evolve-tol, remélem hosszútávon is beválik. Ha mégsem, a Detox Beauty Oil lesz a következő a kipróbálandó listámon. 🙂
    Köszi szépen! 🙂

    Like

    • ysarc says:

      Igen jól emlékszel, fényérzékenyítő. Fényvédőt tegyél fölé, vagy este használd. 🙂
      Majd írd meg, hogy milyen lett az arckrém hosszútávon! És ha bármi változás van a szérummal, akkor azt is. 🙂 Kösziii!

      Like

Leave a comment